Hamarosan megnyitja kapuit az 5. BorÉRT Borturisztikai konferencia és BorÉRT BORTÚRA

Hamarosan megnyitja kapuit az 5. BorÉRT Borturisztikai konferencia és BorÉRT BORTÚRA

A jövőt érintő kérdésekkel foglalkozik a BorÉRT Borturisztikai Konferencia és Bortúra 2023. január 26-án, amelyet ötödik alkalommal rendeznek a Vajdahunyadvárban. Magyarország egyetlen, a borturizmust középpontba helyező tematikus napjának a Magyar Mezőgazdasági Múzeum ad helyt.


2023. január 15.

Az érdeklődők az előző évekhez hasonlóan ismét teljes képet kaphatnak a magyar borturizmus helyzetéről és perspektíváiról.

Mi a siker útja a pincétől a fogyasztó poharáig?

Magyar és külföldi szakemberek egybehangzó véleménye, hogy a fogyasztók nem bort, hanem élményt keresnek. Ezért látnak egyre többen kiemelkedő lehetőségeket a borturizmusban. Az együttlét, a borélmények, a gasztronómia egyre szorosabban kapcsolódnak össze a bortermelők és a fogyasztók fejében.

A BorÉrt Egyesület rendezvényén olyan programmal várják a látogatókat, melyben cél a bor és az élmény eredményes összekapcsolása. Az éves programsorozat nyitó állomása a borturizmussal foglalkozó esemény, ahol a szakmai érdeklődők mellett a borkedvelők is élményekkel, új ismeretekkel és kapcsolatokkal térhetnek haza. A szakmai kerekasztal beszélgetéseken pedig olyan témák kerülnek megvitatásra, mint például a borágazatra, borturizmusra jutó források köre.

Kiemelt cél a fiatalok megszólítása, ezért a tematikus nap szervezői a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködve a korábbi évekhez képest még szélesebb körben és kedvezményt kínálva szólítják meg a diákokat.

A szakmai kerekasztalt követő BorTÚRÁN az érdeklődők kiváló borokat kóstolva ismerkedhetnek meg számos borvidékünk boraival. A kóstolás során ismét lehetőség nyílik ismert és új pincészetek, határon túli termelők borainak, gasztronómiai és egyéb termékeinek kóstolására, évjáratok megismerésére, kötetlen beszélgetésre, kapcsolatok építésére.

A rendezvényen bemutatkozik a Kunsági borvidék, mely Igazi Kunság címmel jeleníti az alföldi borra vonatkozó új útkereséseket.

A kiállítók folyamatosan bővülő listájáról a koccintas.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Konferencia: 2023. január 26, csütörtök, 13-16 óra

  • A konferenciára a belépés ingyenes, de terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött.

BorTÚRA: 16-20 óra

  • A BorTúrára a belépés díjköteles. A részletekről a koccintas.hu honlapon tájékozódhatnak.
  • Helyszín: Budapest, Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
  • Az esemény fővédnöke Dr. Nagy István, agrárminiszter.
  • Szervező: BorÉrt Egyesület, Társszervező: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
  • Szakmai Partnerek: Agrárminisztérium, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

BorÉRT Konferencia 2023 – programtervezet

Az újév számos új kihívást, szervezeti formát, támogatási és képzési lehetőséget hoz minden borturizmusban érdekelt szereplő számára. Most van igazán szükség arra, hogy megismerjük az előttünk álló év kihívásait és lehetőségeit. Beszélgessünk együtt, hogy merre tartson a magyar borturizmus. Mindenki szava számít. A korábbi évekhez képest a konferencián a részvevők és az előadók között élénkebb párbeszéd kialakítására törekszünk, hogy az újdonságok megismerése mellett a közös gondolkodást és szorosabb együttműködést indíthassunk el – írják a szervezők

  • Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Konferenciaterem
  • Időpont: 2023. január 26, csütörtök, 13–16 óra
  • Köszöntő: Dr. Estók János – főigazgató, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
  • Megnyitó: Nyitrainé Dr. Sárdy Diana – főigazgató, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
  • Van-e jövője a borturizmusnak Magyarországon?
  • Tarpataki Tamás – agrárpiacért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium – Új támogatási lehetőségek a magyar borturizmus fejlesztésére 2023. január 1-től
  • Légli Ottó – elnök, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa – A borturizmus szerepe az ágazati és bormarketing stratégiában
  • Jó példák és gyakorlatok bemutatása – kerekasztal beszélgetés
  •  Herczeg Ágnes – borszakértő – Trendek, fogyasztói preferenciák, új fogyasztók
  • Thummerer Éva – tulajdonos, Thummerer Pince, Magtár Fogadó – Gasztronómia szerepe a borturizmusban
  • Tarsoly Róbert – borász, Dóka Éva Pincészete – Hegyke, egység a sokszínűségben, a Zalai borvidék közösségi bora
  • Az igazi kunság – eredetvédelem és bormarketing, új utakon az alföldi bor
  • Dr. Bujdosó Zoltán főigazgató – Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campus – Az oktatás szerepe a minőségi borturizmus megteremtésében

Forrás: Agroinform.hu
Fotó: Rostási Zoltán